Over NielsenWrites.com

Doortastend, kordaat, creatief, open 

 

Drijvende kracht achter NielsenWrites.com is Christiane Nielsen. Christiane is, zoals dat zo mooi heet, een ervaren internationale 'business allrounder'. Meer dan 15 jaar heeft zij in de software en logistieke industrie gewerkt, zowel in Nederland als 8+ jaren in de Verenigde Staten. Christiane heeft o.a. rollen in marketing & sales, in HR, change management en klant- & producttrainingen bekleed; alle met een sterke focus op geschreven en gesproken content en interne / externe communicatie. 

 

Voor zover ze zich kan herinneren is Christiane altijd een echte woord- en taalliefhebber geweest. Spelling was al favoriet op de basisschool en op de middelbare school behaalde ze haar VWO-diploma met 5 talen 'in-the-pocket'. Het kan dan ook geen verrassing zijn dat Christiane zich tijdens haar loopbaan met schrijven en alle andere vormen van communicatie bezig ging houden.  Een groot en belangrijk aspect van haar werk dat ze altijd enorm leuk, uitdagend en bovenal onmisbaar heeft gevonden. In welke rol en op welk niveau dan ook.

 

Doordat Christiane langere tijd in de Verenigde Staten heeft gewoond en gewerkt, spreekt en schrijft ze vloeiend Nederlands en (US) Engels. Het is vanwege haar Duits-Oostenrijkse oorsprong dat zij zich ook in de Duitse taal goed verstaanbaar kan maken. Begin 2018 besloot Christiane het roer drastisch om te gooien en voor zichzelf te beginnen. Met als gevolg dat zij intussen geregistreerd en beëdigd vertaler is. Dit stelt haar in de gelegenheid te doen wat ze het liefst doet: bedenken, schrijven, vertalen, corrigeren en opmaken van teksten en documenten. Ongeacht lengte en onderwerp. Met daarbij de mooie uitdaging om dicht bij de boodschap en de 'tone-of-voice' van de opdrachtgever te blijven en er tegelijkertijd voor te zorgen dat deze goed leesbaar, begrijpelijk en memorabel is voor de beoogde doelgroep. Een uitdaging die Christiane graag aan gaat!